Ik voel me aangetrokken tot een transvrouw - ben ik gay?

Ik voel me aangetrokken tot een transvrouw – ben ik gay?

Soms kan het verkennen van je verlangens leiden tot vragen over je seksualiteit, en dat is ok. Als een cisgender man zich aangetrokken voelt tot een transvrouw, betekent dat dan dat hij homo is? Nee, niet per se.

Het is vrijdagavond en je bladert door datingapps. In een oceaan van profielen stuit je op een profiel dat echt je aandacht trekt. Je opent het profiel en bladert door de foto’s. De aantrekkingskracht is direct. Zonder hun profiel te lezen, swipe je snel naar rechts en het is een instant match! Nu je haast hebt om iets te zeggen, lees je hun bio door voor een geestige openingszin, alleen om een ​​woord te ontdekken dat je niet had verwacht, transvrouw.

Voor veel mensen, vooral degenen die zich al identificeren als onderdeel van de shemale gemeenschap, is dit een normaal verschijnsel. Maar er zijn miljoenen mensen die nog steeds niet weten wat het betekent voor een persoon om zich te identificeren als transgender. En velen van hen zullen een transgender persoon aantrekkelijk vinden, wat leidt tot een vraag die al sinds mensenheugenis wordt gesteld: maakt dat mij homoseksueel?

Nou, ik weet het niet. Toch?

Kunnen heteroseksuele mannen zich aangetrokken voelen tot een transvrouw?

Dat antwoord lijkt misschien oppervlakkig, maar de transgender vraag is net zo ingewikkeld als de aard van menselijke seksualiteit. Als het op identiteit aankomt, willen we antwoorden die snel en gemakkelijk te begrijpen zijn. Maar er is geen online quiz of vragenlijst van een therapeut die definitief kan vertellen of je homoseksueel of heteroseksueel bent, alleen jij kunt dat bepalen.

Stel dat je een man bent die zich aangetrokken voelt tot een transgender vrouw. Je betrapte jezelf er eerder op dat je naar badpakkentijdschriften staarde en verliefd werd op supermodellen. Is alles veranderd? Ben je plotseling homoseksueel?

Nee, waarschijnlijk niet. Transgender vrouwen zijn vrouwen, ze zijn alleen anders geboren dan hoe een groot deel van de maatschappij is opgevoed om over een vrouw te denken. In dit geval voel je je waarschijnlijk aangetrokken tot haar vrouwelijkheid, wat je, als je een cisgender man bent, absoluut niet homo maakt.

Deze nuance is voor veel mensen geen bevredigend antwoord. De reden dat deze vraag. Ben ik homo? Zo prominent aanwezig is, komt grotendeels neer op genitaliën. De logica zegt dat als een man zich aangetrokken voelt tot iemand met een penis, hij homo moet zijn. Hetzelfde geldt voor cisgender vrouwen die zich aangetrokken voelen tot trans mannen.

Maar uiteindelijk is de anatomie van een potentiële sexpartner slechts één element van hun lichaam, en het zegt niet meer over het geslacht waarmee ze zich identificeren dan hun schoenmaat. Lichamen en genitaliën verschillen enorm van persoon tot persoon. Een cisgender vrouw met een zeer grote clitoris is geen man, en een cisgender man met een kleine penis is geen vrouw.

De wetten van aantrekkingskracht.

Voor iedereen die tijdens zijn jeugd heeft geleerd dat er slechts twee verschillende geslachten zijn, kan de huidige proliferatie van geslachten moeilijk te verteren zijn. Het is zelfs voor transgenders moeilijk om opnieuw te definiëren hoe we denken over maatschappelijk verankerde concepten als “man” en “vrouw”. Seks en romantiek toevoegen aan het vuur zal ongetwijfeld leiden tot nog meer verwarring.

Het echte antwoord op de vraag “Ben ik homo als ik op een transvrouw val?” is niet echt nee, maar eerder een andere vraag: “Wat maakt het uit?”

Als je openstaat voor vragen als “Ben ik homo?”, dan zijn er waarschijnlijk nog wat aspecten die je over jezelf moet ontdekken. Aangetrokken worden tot een transpersoon kan je aan het denken zetten over dingen waarvan je nooit had gedacht dat ze je zouden opwinden. Misschien maken penissen je echt opgewonden. Of misschien val je gewoon op vrouwen, genitaliën kunnen de pot op.

Spring niet meteen naar een rigide identiteit en claim het meteen. Sta er in plaats daarvan voor open om je impulsen en aantrekkingskracht te verkennen zonder vast te zitten aan etiketten. Het is niet iets om een ​​existentiële crisis over te hebben. Word er juist enthousiast van. Je leert meer over je neigingen en verlangens. Dat is altijd iets om te vieren, zelfs als je erachter komt dat de dingen niet zijn zoals je altijd had gedacht.